Sallad gurka/vitlök

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

En god sallad, som passar till alla kötträtter.

Ingredienser

  • 3 stora gurkor
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 2 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 1 msk crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Gör så här:
    2. Förbered gurkorna redan på morgonen, så dom hinner att vattna ur sig. Skala gurkorna, och skiva dom tunna. Salta när dom ligger i skålen, och häll i vattnet. Krama ur gurkorna då och då under dagen.
    3. Stax innan du serverar salladen till maten, häller du ut allt vatten, och kramar ut gurkorna. Lägg crème fraichen i en skål och pressa i vitlöken, rör om. Lägg därefter in gurkan, och blanda allt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Somriga sallader
    Sallader är så tacksamma för de kan varieras i det oändliga. Bara fant...

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben