Västeråsgurka med vitlök

Tid: 1 timme

En jättegod saltgurka passar både att ha på smörgås och till mat. Jag gör 10 kg varje höst, alla vill ha en burk efter att dom smakat .Heter egentligen rysk gurka. Jag brukar göra i en större hink med lock om jag har ont om burkar och förvara i kylen.

Ingredienser

  • 1 kg Västeråsgurkor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 10 dillkronor
  • 4 kvistar färsk dragon
  • 2 små spansk peppar (grön)
  • 6 skivor pepparrot
  • Lag
  • 2 msk ren ättika 24 %
  • 10 dl vatten
  • 1 dl grovt salt
  • Instruktioner

    Borsta gurkorna . Skölj dem . Skär dem i tjocka skivor . Skala vitlöksklyftorna . Skölj dragon och spansk peppar . Varva gurkskivor , vitlök , dillkronor , spansk peppar , dragon och pepparrot i en ren glasburk . Blanda till lagen . Koka upp den . Häll den het över gurkorna . Sätt på lock . Ställ burkarna svalt . Gurkorna är färdiga efter ca 1 vecka.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sidensippan 3 september 2014

    Hej! Det ska inte vara något socker alls i ättikslagen? Vill bara kolla innan jag sätter igång! M.v.h Åsa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben