Sallad med färska fikon, bär och honungssås
Serverar:
4 portioner
Frossa i bär nu när det är säsong. Nyttigt, vackert och gott.
Ingredienser
4-5 färska fikon
2 dl hallon
2 dl blåbär
1 citron, rivet skal
Ev lavendelblommor
Sås
2 msk lavendelhonung
½ dl pressad citron
½ dl pressad apelsin
Instruktioner
Dela fikonen och lägg dem på ett fat. Strö över bär, citronskal och lavendelblommor.
Blanda ingredienserna till såsen och ringla den över salladen. Låt stå minst 15 minuter, gärna över natten, inför serveringen.
Liknande recept
Halstrad anklever med färska fikon och fikonvinaigrette
30 min
4
Ankbröst med balsamsky och färska fikon
5
1 h
4
1
Färska fikon med mozzarella, lufttorkad skinka och basilika
15 min
2
Tårta med färska bär
Johannas delikata muffins med färska bär
5
25 min
Chokladpavlova med topping av youhurtgrädde och färska bär
1 h
10
Honungssås till frukt och bär
4
Marängtårta med mindre socker, färska bär och vaniljkesella
4
Färska fikon med valnötsröra
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!