Sallad med frukt, pistage och friterad salvia

Serverar: 4 portioner

Att använda nötter och frön till huvudrätter passar alldeles utmärkt. Speciellt i rätter där det ingår mycket grönsaker.

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 20-30 färska salviablad
  • ½ rödkålshuvud
  • 1 rödlök
  • 2 färska fikon
  • 2 nektariner
  • 1 burk kidneybönor eller motsvarande mängd hemkokta
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g pistagemandlar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en mindre stekpanna eller kastrull. Lägg i salviabladen några i taget när oljan blivit tillräckligt varm. Den behöver inte vara jättehet och den ska inte ryka. Sänk värmen lite och luta gärna stekpannan eller kastrullen så att frityrbadet blir lite djupare.
    2. Fiska upp bladen när de har fräst en liten stund och lägg upp dem på ett hushållspapper. Häll över oljan i en skål och låt den svalna lite medan du skär grönsakerna och frukterna.
    3. Skär rödkålen tunt eller hyvla den med osthyvel. Skär rödlöken i tunna båtar och fikonen och nektarinerna i klyftor. Skölj kidneybönorna och blanda ihop bönorna med rödkålen, löken och frukten. Häll över oljan som du har friterat salvian i och tillsätt också balsamvinägern. Blanda runt och smaka av med salt och peppar. Hacka mandlarna och strö över tillsammans med salviabladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben