Sallad med ostgratinerade päron
Fräsch och så himla go´ förrätt med päron, ädelost, pinjenötter och prosciutto.
Ingredienser
4 mogna päron
250 g ädelost
100 g pinjenötter
2 msk olivolja
Ruccolasallad
4-8 skivor prosciutto
Vinägrettsås
1/4 dl olivolja
1/2 dl solrosolja
1 msk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
2 msk hett vatten
Instruktioner
- Halvera päronen på längden och gröp ur kärnhuset. Skär bort en bit av päronet undertill så det står stadigt. Lägg dem på ett ugnsfast fat. Fördela osten på päronhalvorna. Ringla över lite olja. Strö över pinjenötterna.
Gratinera i 225 grader ca 5 minuter, tills osten smält. Vispa samman ingredienserna till dressingen och blanda den med salladen. Servera päronen på en bädd av sallad med några skivor prosciutto.
- När jag har serverat denna förrätt har jag bara bjudit 1/2 päron per person, det har räckt, annars tycker jag att det blir för mycket.
Liknande recept
Kommentarer (0)