Sallad med päron och nötter

Serverar: 4 portioner

Det är trots allt tillbehören som är grejen till grillat

Ingredienser

  • 2–3 mogna päron
  • 1/2 gul lök
  • 0,5 dl sötmandel
  • 0,5 dl pinjenötter
  • Rivet skal från 1/2 citron
  • Saften från 1/2 citron
  • 1/2 romansallads­huvud
  • 30 g rucola
  • 1 msk olivolja
  • DRESSING
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skär päronen i klyftor och löken i tunna skivor.
    2. Skålla och skala mandeln och rosta nötter och mandlar i en torr stekpanna.
    3. Riv citronskalet och pressa ur saften.
    4. Skölj romansalladen och rucolan, slunga den i en ren kökshandduk och lägg den i en skål. Blanda ner de andra ingredienserna.
    5. Blanda crème fraîche med riven parmesan och servera som dressing till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben