Sally Lunn

Dessa muffins skall avnjutas nygräddade och varma till frukost på helgen tillsammans med smör och någon god sylt.... Mums..

Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk salt
  • 6 tsk bakpulver
  • 250 g rumstempurerat smör
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. 10 stora eller 18 små muffinsar Blanda alla torra ingredienser i en stor skål och tillsätt smöret genom att finfördela det med fingrarna. Ställ åt sidan.
    2. Vispa äggen och och tillsätt mjölken.
    3. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ner äggblandningen.
    4. Rör om försiktigt tills allt blandats.
    5. Häll i smeten upp till kanten i smorda muffinsformar (muffinsplåt) och grädda i 25-30 min i 180 grader.
    6. Servera muffinsarna varma med smör och sylt eller marmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben