Salt mandelkaka

Serverar: 25 portioner

Mördeg med nötmjöl och flingsalt. Ingen stark sötma i dessa kakor, mer en kaka som drar åt kex än en kaka. Perfekt att servera till fikat för dem som vill hålla ner på sockerhalten.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl råsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl nötmjöl tex. mandel- eller hasselnötsmjöl
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kör smör och socker i en matberedare. Häll i mjölsorterna och salt. Blanda till en smuldeg.
    3. Stjälp upp degen på ett bord och forma den till en rulle. Skär kakor, 1 cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt dem kallna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben