Salta snurror till drinken

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 30 minuter

Frasigt och gott med läcker sälta. Perfekt småplock att inleda en mysig kväll med.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten burk ansjovis, 55 g
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 kyld rektangulär smördeg, 25x42 cm
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Garnering
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk och glansig på låg värme i olja. Finhacka ansjovisen.
    2. Blanda lök, ansjovis, kaviar i creme fraichen. Rulla ut smördegen och bred på kaviarblandningen. Rulla ihop från långsidan, som en rulltårta. Lägg rullen i kylen eller frysen 1 timme.
    3. Sätt igång ugnen på 200°. Skär rullen i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna på plåtar med bakpapper och pensla med ägg.
    4. Grädda mitt i ugnen till snurrorna är gyllenbruna, ca. 10 minuter. Lägg upp i skål och strö över parmesanost.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    35

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben