Saltade havrekakor med vit choklad

Serverar: 24 portioner

Dessa kakor kommer definitivt bakas i detta hemmet, mums!

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 200 g strösocker
  • 40 g farinsocker
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 200 g havregryn
  • 200 g vit choklad, hackad
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Vispa smöret med båda sorternas socker tills det är fluffigt. Tillsätt ägg och vispa in det ordentligt.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål och häll ner i smörblandningen. Blanda ordentligt.
    4. Rör ner havregryn och vit choklad och blanda noga.
    5. Rulla 24 ganska stora bollar av smeten, platta till och lägg på en plåt. Det får precis plats 12 kakor per plåt. Strö på en gnutta flingsalt på varje kaka.
    6. Grädda i 12-14 minuter, tills de är gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bodil56 1 november 2008

    Har en kompis som älskar salt bröd, salta kakor och salt godis. Ska baka dessa till jul och ge henne som julklapp.

    Mehukatti 7 februari 2009

    Jag vill bara tacka för receptet! Kakorna blev sååå goda! Fast jag skippade saltet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben