Sankt Patricks muffins

Serverar: 18 portioner

Katoliker världen över firar varje år den 17 mars Sankt Patricks dag med parader och fyrvärkeri. Muffinsen är pyntade med den irländska nationalsymbolen The Shamrock, den trebladade vitklöveren. Så måla staden eller byn grön med denna lilla gröna juvel till kaka.

Ingredienser

  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 190 g smör, rumsvarmt
  • 150 g farin
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 1 1/4 dl standardyoghurt
  • 150 g osaltade pistagenötter, grovt hackade
  • Grön glasyr
  • 20 g osaltat smör, smält
  • 2 msk mjölk
  • 225 g florsocker
  • Grön karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader.
    2. Blanda mjöl,bakpulver, natriumbikarbonat, salt och kardemumma i en skål.
    3. Rör smör och socker ljust och poröst. Rör i äggen ett åt gången. Rör om väl efter vart ägg. Tillsätt vaniljesessens och evt. grön karamellfärg. Rör i de torra ingredienserna växelvis med yoghurten. Vänd till sist i de hackade pistagenötterna.
    4. Fyll muffinsplåtens fördjupningar eller muffinsformarna till ca 2/3 med deg, och grädda muffinsen i ca 25 minuter. Tag ut muffinsen och låt dem svalna.
    5. Glasyr: Rör smör och varm mjölk, vispa i florsockret tills glasyren är bredbar. Du kan smaksätta med mandel- eller vaniljeessens, och då tillsätter du det nu. Droppa i grön karamellfärg medan du rör tills du får önskad grön färg. Glasera de kalla muffinsen och pynta efter önskan.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben