Inte så snabba att göra då de ska kylas m.m men är helt klart värt besväret - gudomligt goda!
Ingredienser
Bottnar
200 g marsipan
300 g strösocker
1 dl äggvita
Fyllning
1/2 l vispgrädde
150 g mörk choklad
Garnering
Ca 200 g smält mörk choklad
Instruktioner
Bottnar:
Socker och marcipanen rörs ihop tillsammans med 1 msk äggvita, till en tjock massa. Resten av äggvitorna rörs i i 2-3 omgångar så att massan bliver mer flytande. Fyll massan i en sprutpåse och spruta ut ca 5-kronor stora klickar. Grädda i ca 15 min i 160-180 grader varm ugn.
Fyllning:
Koka upp grädden och tillsätt därefter chokladen. Rör i ca 1 minut intill chokladen har smält. Häll upp krämen i en skål och låt den stå i kylskåpet i minst fyra timmar.
När krämen är helt kall vispas den luftig med en elvisp. Fyll massan i en sprutpåse och fördela på bottnarna. Ställ dem kallt.
Smält chokladen och doppa hastigt de kalla kakorna så fyllningen täcks men inte nederdelen av bottnarna. Förvaras i kylskåp intill chokladen har stelnat