Sarah Bernhardt-biskvier

Serverar: 25 portioner

Inte så snabba att göra då de ska kylas m.m men är helt klart värt besväret - gudomligt goda!

Ingredienser

  • Bottnar
  • 200 g marsipan
  • 300 g strösocker
  • 1 dl äggvita
  • Fyllning
  • 1/2 l vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • Garnering
  • Ca 200 g smält mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Bottnar: Socker och marcipanen rörs ihop tillsammans med 1 msk äggvita, till en tjock massa. Resten av äggvitorna rörs i i 2-3 omgångar så att massan bliver mer flytande. Fyll massan i en sprutpåse och spruta ut ca 5-kronor stora klickar. Grädda i ca 15 min i 160-180 grader varm ugn.
    2. Fyllning: Koka upp grädden och tillsätt därefter chokladen. Rör i ca 1 minut intill chokladen har smält. Häll upp krämen i en skål och låt den stå i kylskåpet i minst fyra timmar. När krämen är helt kall vispas den luftig med en elvisp. Fyll massan i en sprutpåse och fördela på bottnarna. Ställ dem kallt.
    3. Smält chokladen och doppa hastigt de kalla kakorna så fyllningen täcks men inte nederdelen av bottnarna. Förvaras i kylskåp intill chokladen har stelnat

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben