Fisk à la Sarah Bernhardt

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är en klassisk fiskrätt som är lyxig och fantastisk god. Väldigt lätt att göra.

Ingredienser

  • 600 g sjötungsfiléer eller bergtunga
  • 1 schalottenlök
  • 200 g champinjoner
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dragon
  • 1 msk körvel
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 krm salt
  • 1/4 krm cayennepeppar
  • Ev. hackad tryffel
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och strimla champinjonerna. Fräs detta i en stekpanna eller gryta med lock. Smula ner buljongtärningen och häll på vinet och vattnet. Rör ihop.
    2. Vik fisken och lägg denna ovanpå. Sjud fisken c:a. 10 minuter under lock.
    3. Ta upp fisken och håll varm under folie. Vispa ner mjölet och grädden i såsen. I med dragon, körvel, salt och cayennepeppar. Låt såsen koka ihop ca. 5 minuter. Lägg i persiljan.
    4. Häll såsen över fisken och dekorera ev. med hackad tryffel. Servera med ris och ett glas gott vitt vin.
    5. Detta är en av dom bästa rätterna jag gjort. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben