Fisk á la provence

Serverar: 4 portioner

Öppna och ät direkt ur paketen. Går bra att blanda olika fisksorter i paketet. Och för den som inte vill grilla, går det lika bra i ugnen.

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé, t ex gös, gädda
  • Arla smör- & rapsolja
  • 1 fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 körsbärstomater
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet saffran & tomat
  • Instruktioner

    1. Klipp till 4 rejäla ark av aluminiumfolie. Vik dem dubbla och pensla dem med smör- & rapsolja.
    2. Dela fisken i 8 bitar. Skiva fänkål, vitlök och tomat. Lägg grönsaker och fisk på folien. Krydda med örtsalt och timjan. Vik ihop paketen ordentligt så att ingenting kan rinna ut.
    3. Lägg dem på grillgaller och låt fisken baka ca 15 minuter. Öppna paketen och lägg på en klick crème fraiche.
    4. Servera med kokt färskpotatis.
    5. Tips! Du kan även baka fisken i ugn på 225 grader i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarviner
    Finns det viner som kan kallas "sommarviner"? Kanske är det viner s...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben