Gräddig färskost à la Provence

Serverar: 15-20 portioner

Syrlig och god färskost till lantbröd, ostbricka och som pålägg till det mesta. Smaksätt med det du gilar.

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk
  • 1½-2 dl vispgrädde
  • ½-1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Häll filmjölk och grädde i en gryta. Värm under omrörning till cirka 45º.
    2. Slå vätskan i en silduk eller kaffefilter och låt stå och rinna av i cirka 4 timmar.
    3. Lägg ostmassan i en skål och blanda ner salt och smaktillsats med en gaffel. Forma runda ostar eller lägg i en burk och kyl.
    4. Vasslen (det som runnit av) är utmärkt att använda som degvätska till syrliga eller mörka matbröd.
    5. Förslag på smaksättningar: 1-2 tsk vitlökspulver 1 kruka färsk gräslök, finskuren ½ liten burk champinjoner, väl avrunnen och finhackad 15-20 st skalade räkor, väl avrunna och finhackade

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mammamys 22 januari 2012

    Hur lång tid tar det innan det blir 45 grader??? tänkte testa med grönpeppar och ha till Charkisar :-)

    GodareMat 22 januari 2012

    Det tar inte lång tid egentligen, cirka 10-15 minuter kanske...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben