Fisk à la Bourgguignonne

Serverar: 2 portioner

En smak upplevelse, en bit fisk med sidfläsk och champinjoner, det blir en succé.

Ingredienser

  • 2 bitar ryggfilé av vit fast fisk
  • 50 g rimmat sidfläsk
  • ½ morot
  • 50 g färska champinjoner
  • 5-6 små steklökar (eller vanlig gul lök i stora klyftor)
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ msk tomatpuré
  • 1 krm timjan
  • 1 krm dragon
  • 1 lagerblad
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Strimla sidfläsket. Skala och skiva moroten. Ansa svampen. Skala lökarna. Bryn fläsket i en het stekpanna. Ta upp det. Bryn morot och lök. Tag upp det. Bryn svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in. Lägg fläsk, morot och lök i en liten kastrull. Tillsätt vin, vatten, tomatpuré, kryddor och pressad vitlök. Låt småputtra tills moroten är mjuk. Tillsätt svampen och smaka av. Blanda mjöl med salt och peppar. Doppa den tinade fisken i mjölken, sedan i mjölblandningen. Stek fisken försiktigt gyllene på båda sidorna i en inte för varm stekpanna, ca 5-6 minuter per sida.
    2. Servera fisken med den varma sidfläskröran och potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    BarbroNelson 14 november 2011

    sorry det här funkade inte alls för oss. Jag hade kunnat tänkt mig knaper stekt fläsk på sidan om och svampen också stekt för sig, nu känns det bara som om smakerna försvann. jag kommer att försöka igen men då på mitt sätt. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben