Sara Bernhardt-biskvier

Serverar: 20 portioner

En lite finare fyllning.

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 300 g mandelmassa, riven
  • Tryffelfyllning
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 4 msk vispgrädde
  • Garnering
  • 100-150 g mörk choklad
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Vispa äggvitan lätt och blanda med mandelmassan. Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt och platta till kakorna med mjölad hand. Grädda mitt i ugnen 12-14 min. Lossa kakorna från plåten medan de är varma och låt kallna med undersidan upp.
    3. Smält chokladen till fyllningen i mkron. Koka upp smör och grädde och häll ner i chokladen under kraftig vispning. Låt fyllningen stå och svalna så den blir tjock och fast. Bred sedan smeten toppigt på kakorna. Ställ i kylen minst 1 timme.
    4. Smält chokladen och oljan i mikron. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladmassan så att tryffeln täcks.
    5. Förvaras svalt.

    Liknande recept

    4.6
    15 min
    20
    3

    Kommentarer (1)

    gabooze 12 mars 2013

    Jättegod mandelbotten! Tryffelfyllningen va supergod och fick en perfekt konsistens!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben