Saras köttpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Det här receptet har jag fått av min dotter Sara. Jättegod och lite annorlunda paj. Absolut värd att pröva och ett plus att den ser så festlig ut. Ni kommer inte att ångra er.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g nötfärs
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 1 stor röd paprika
  • 1 stor gul paprika (eller orange)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk mejram
  • 2 tsk basilika
  • 2 msk balsamvinäger eller rödvinsättika
  • 2 dl vatten
  • 1 ½ dl creme fraiche
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Blanda mördegen och ställ den i kylskåpet (ca 1 tim.) Stek köttfärsen. Skär bacon, lök och paprika i små bitar och stek med. Tillsätt salt, mejram och basilika. Blanda i balsamvinäger och vatten. Lät småputtrra i ca 5 min. Rör ner creme fraichen. Ta av pannan från spisen. Häll upp fyllningen i pajformen. Kavla ut degen och skär ca 2 cm breda längder som lägges ganska tätt på fyllningen åt båda håll i ett rutmönster. Pensla med upvispat ägg. Grädda ca 25 minuter i 225 grader i nedre delen av ugnen. Servera med en grönsallad. Välbekommet!

    Liknande recept

    3.7
    50 min
    4-6
    4.6
    15 min
    20
    3

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 30 september 2009

    Till sist så har jag lagat den, o den blev god, mycket god, värd 5 poäng o et stort tack.

    Tutish 27 oktober 2009

    Helt ok:) det var helt enkelt jättegott. Tack för ett strålande recept! Mysiga smaker men man kan eventuellt krydda lite mera. I brist på en tioskala där denna maträtt lätt skulle fått en nia så ger vi härifrån en femma (hellre lite i överkant än tvärsom;).) hade:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben