Sås - Kall romsås

Serverar: 6 portioner

Det finns 100-tals varianter på romsås och de flesta bygger på créme fraiche och majonnäs, det gör också min variant men det kanske är lite mer "sting" i min sås vilket jag tycker om till en mild fiskpaté.

Ingredienser

  • 3 dl créme fraiche
  • 3 dl majonnäs
  • 100 g rom, ishavs eller stenbit
  • 1 st stor röd lök, hackad
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 hårdkokt ägg, hackat
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk riven pepparrot (eller mald)
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser och låt stå i minst ett par timmar. Garnera med 1 msk hackad gräslök, hackat ägg eller med rom.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben