Sås - Vitvinsås till fisk

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Vitvinssås är alltid gångbart till kokt eller pocherad fisk och kan dessutom användas som bas för olika smaker

Ingredienser

  • 3 + 1 msk smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 5 dl fiskfond (se mitt recept på fiskfond)
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 1 dl hackade champinjoner
  • 1 hackad lök
  • ett knippe hackad persilja
  • Instruktioner

    1. fräs lök, champinjoner och persilja i smöret utan att det tar färg. Tillsätt mjölet och rör ut ev. klumpar Tillsätt kokande fiskfond och vittvin Koka ca 15-20 minuter Tillsätt grädden och låt koka ned till såsen blir 'simmig' Sila såsen och montera en klick smör
    2. Tips: Jag har alltid hemma Åkessons Vino Bianco, vittvin på tetrapack 2,5 dl som är perfekt till matlagning

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben