Savojkålsrullar med tomatsås

Serverar: 4 portioner

Kåldolmar precis som du vill ha dem- fräscht gröna och fyllda med en smarrig bulgur fyllning med mynta som serveras med en het tomatsås.

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 kruka mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 savojkålshuvud
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Tomatsås: Skala och finhacka vitlök och lök, fräs de i oljan med chiliflakes. Tillsätt tomater, salt och socker. Låt koka under lock ca 15 minuter. Håll den varm.
    2. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan, plocka och strimla myntan. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan 1 minut. Tillsätt bulgur, sambal oelek, créme fraiche och vinäger. Salta, peppra och tillsätt myntan. Håll varmt.
    3. Skär av rotstocken på savojkålen, lossa 8 blad och låt dem koka 30 sekunder i kastrullen. Skär bort det grövsta av toränden på kålbladen. Fyll varje blad med bulgurfräs, rulla ihop till rullar.
    4. Servera tomatsåsen till rullarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben