Sega kaka

Serverar: 10 portioner

gott

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 tsk vanilia eller 2 msk vaniljsocker
  • 75 g smält margarin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • ca 1 1/2 dl sylt, t ex körsbär, lingon, hallon eller vinbär
  • Topplager
  • 50 g smält margarin
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och brödbeströ en låg pajform (28 cm). Vispa ägg, socker och vanilj posigt. Tillsätt det smälta margarinet och rör försiktigt ner mjölet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
    2. Blanda smält margarin, socker och havregryn. Bred sylten över kakan och strö havregrynsblandningen ovanpå. Grädda ytterligare i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben