Sega lavendelkakor med blåbär

Serverar: 30-35 portioner

Små, sega och söta kakor med vit choklad och blåbär.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ca 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • 50 g vit choklad, finhackad
  • 1 tsk lavendelblommor, torkade
  • 125 g blåbär, färska eller frysta
  • 1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda ner smöret under vispning. Tillsätt vetemjöl, salt och bikarbonat och rör till en jämn smet. Tillsätt den hackade chokladen och lavendeln.
    3. Forma små bollar som du plattar till och tryck ner ett blåbär i varje kaka. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg inte kakorna för tätt eftersom de flyter ut lite under gräddningen. Toppa dem med pärlsocker.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6-8 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt kakorna svalna på ett galler.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben