Seidis saftiga kaka

Saftig, god och lättbakad till fikat...

Ingredienser

  • 50 g margarin eller smör
  • 1½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Smaksättning
  • 2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av ½ citron
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Dekoration
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Smörj och bröa formen. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm.
    2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt vätskan, vaniljsocker och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Blanda väl.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Stjälp upp kakan på en tallrik och låt den svalna något innan glasyr läggs på.
    4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker och låt det smälta ihop med smöret. Låt smeten koka ihop tills den blir lite som "karamell".
    5. Ta kastrullen från plattan och häll i en äggula och rör om "snabbt".
    6. Bred glasyren på kakan och strö sedan över kokosflingor.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (1)

    lillalulle 4 februari 2009

    JÄTTEGOD OCH SAFTIG " MUMS"TACK FÖR RECEPTET"ÄLSKAR NÅN SOCKERKAKA SÅ TESTA DETTA (=

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben