Semlor med chokladgrädde

Serverar: 12-15 portioner

Ännu en verson av semla

Ingredienser

  • 100 gram margarin
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 9-10 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Fyllning till 12 semlor
  • 225 g mandelmassa
  • 1 ½ dl inkråm
  • 6 msk mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk kakao
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
    3. Smula ner jästen i degbunken och häll över mjölken. Blanda det väl. Blanda sedan i övriga ingredienser. Arbeta ihop till en slät deg.
    4. Låt degen jäsa 30 minuter i degbunken.
    5. Knåda degen lite på mjölat bakbord. Dela den i 12-15 bitar. Rulla varje bit till en rund boll och lägg på en plåt.
    6. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
    7. Pensla med ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de får fin färg.
    8. Låt kallna. Skär av lock på 12 bullar.
    9. Gröp ur lite av inkråmet ur bullarna. Grovriv mandelmassan och blanda med inkråm och mjölk.
    10. Fördela fyllningen i hålet på bullarna. Vispa grädden tillsätt kakao och florsocker. Fördela chokladgrädden över bullarna. Sätt på "hattarna" och sikta florsocker över.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24
    5
    1 h 30 min
    12
    3
    5
    1 h 15 min
    24-28
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben