Semlor med frön.

Serverar: 24 portioner

Goda och hälsosamma semlor.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk eller sojadryck
  • 2 tsk salt
  • ½ dl sirap
  • 50 g jäst eller 1 påse torrjäst
  • 4 dl rågmjöl
  • 6 dl vetemjöl eller jästbrödmjöl
  • 1 dl krossade solrosfrön
  • 1 dl olja eller smält smör
  • Instruktioner

    Värm mjölken fingervarmt eller något varmare (42 grader ) om du använder torrjäst. Blanda i saltet. sirapen och jästen i smulor. Rör rågmjölet i vätskan och så mycket vetemjöl att du får en smidig deg. Tillsätt fettet och vid behov lite mjöl. Täck med en duk och ställ degen varmt och dragfritt att jäsa i ca halv timme. Rör i de krossade fröna. Forma degen till 2 stänger, dela vardera stången i 12 delar. Forma bitarna till runda semlor och låt dem jäsa på bakplåtspapper under duk på dragfritt ställe i ca halv timme Grädda ca 12 minuter i 225 grader. Pensla med ägg och strö fröna på ytan innan du börjar grädda,om du tänker garnera med frön.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24
    5
    1 h 30 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben