Senapsdoftande lövbiffsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En superenkel gryta, där wokstrimlad lövbiff med champinjoner och senap i krämig sås serveras tillsammans med risoni och grönsaksmosaik!

Ingredienser

  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 msk matfett
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 1 msk Maizena ljus redning
  • 2 1/2 dl Kelda lagalätt, 5%, eller liknande
  • 1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk osötad fransk senap
  • 300 g lövbiff, wokstrimlad
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • 200 g risoni (risliknande pasta)
  • 150 g broccolibuketter, kokta
  • 150 g blomkålsbuketter, kokta
  • 2 dl majskorn, kokta
  • Instruktioner

    1. Fräs svampen i matfettet i en stekpanna tillsammans med löken. Rör ner ljus redning, lagalätt, kalvfond, vatten och senap. Rör om och låt sjuda tre minuter.
    2. Tillsätt köttet lite i taget, så att grytan kokar hela tiden. Rör om. Låt grytan sjuda två minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka risonin i rikligt med lättsaltat vatten i 11 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av. Blanda sedan med de kokta grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben