Senapsgratinerad blomkål med tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Riktigt gott.

Ingredienser

  • 4 små blomkålshuvud ca 250 g stycket
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Tomatsalsa
  • 4 tomater
  • 2 färska rödlökar
  • ½ dl kapris
  • Tillbehör
  • 4 små baguetter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa och koka blomkålen halvmjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och ställ dem på ett ugnssäkert fat.
    2. Blanda creme fraiche och senap och bred över blomkålen. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
    3. Tärna tomaterna smått. Ansa och finstrimla löken. Blanda tomater, lök och kapris. Servera blomkålen med salsa och minibaguetter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben