Shrikhand(Indisk dessert)

Serverar: 4 portioner

En god dessert med indiska smaker

Ingredienser

  • 400 g grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1 kuvert saffran
  • 2 msk rosenvatten
  • 1 tsk hela kardemummakärnor
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl pistaschnötter utan skal
  • Ca 3 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Häll upp saffranet i en liten skål, slå på rosenvattnet (i nödfall varmt kranvatten) och blanda tills saffranet har löst sig.
    2. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Hacka mandel och pistaschnötter lite slarvigt.
    3. Häll upp yoghurten i en bunke och blanda i saffransvatten, stött kardemumma och två tredjedelar av mandelblandningen.
    4. Tillsätt florsocker och smaka av. Mängden florsocker beror på hur söt du vill ha desserten. Låt blandningen stå en halvtimme i kylen. Rör sedan om noga.
    5. Fördela yoghurtblandningen i fyra glas. Strö över resten av nöthacket och servera.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben