Siciliansk pizza

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det här är en väldigt god, vuxen, annorlunda pizza, helt fri från tomater, och osten är inte ens smält. Snabb att göra är den också. Jag råkade på den på en italiensk restaurang i Rotorua.

Ingredienser

  • 4 färdiga tortillabröd (av vete)
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 2 krukor basilika
  • 150 g ruccolasallad
  • 150 g riven ost
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • Instruktioner

    1. Blanda olja, vinäger, vitlök, oregano, svartpeppar och den torkade basilikan i en kopp. Pensla på tortillabröden. Värm dom i en ugn några minuter så att dom blir varma och drar åt sej av dressingen. Under tiden blandar du ruccola och den färska basilikan och skär skinkan i småbitar.
    2. Ta ut bröden ur ugnen. Lägg på skinka, täck med rikligt av det gröna och strö över riven ost.
    3. Ingen mera ugn. Bara att servera

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben