Siciliansk svärdfiskgryta

Ett recept från Sicilien, svärdfisk med russin, pinjenötter, basilika och mycket annat gott.

Ingredienser

  • 4 skivor svärdfisk, ca 1 cm höga
  • 2 burkar konserverade hela tomater
  • 1 näve färska basilikablad
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 dl sultanrussin
  • Ca 25 gröna oliver
  • 1 msk kapris
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 selleristjälk
  • 8 msk olivolja extra vergine
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Mjöl till panering
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i lite vatten ljummet så att de mjuknar. Skölj och torka sellerin och basilkabladen. Finhacka löken och selleristjälken.
    2. Torka av fiskskivorna med lite hushållspapper och vänd dem i mjöl. Värm upp 4 msk olivoljan i en stor stekpanna och stek fisken på bägge sidor. Då fisken är färdig stekt och fått färg lägg den på hushållspapper så att överflödig olja rinner av. Salta, peppra och håll den varm.
    3. Häll bort oljan och värm upp ytterligare 4 msk olivolja. Fräs lök- och sellerihacket med en nypa salt på svag värme i några minuter. Löken får inte brännas och ta färg. Tillsätt pinjenötterna, russinen (utan vattnet), kaprisen, oliverna och låt steka i några minuter. Tillsätt till sist tomaterna, mosa dem med en gaffel, rör om och låt koka på svag värme i ca 20 min.
    4. Tillsätt basilikabladen och rör om. Lägg svärdfisken ovanpå tomatsåsen, lägg på ett lock och låt sjuda på svag värme i ytterligare 5-10 min. Servera med lantbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saxa 4 januari 2010

    Smakrik sås.. klar 4:a :-) kommer att göras fler gånger.. vi serverade med Fullkorns Bulgur...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben