Sigbjörns tacotårta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Otroligt god och lättlagad variant på tacotemat.

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • 2 påsar tacomixkryddor
  • 6 stora tortillabröd
  • 200 g färskost, Philadelphia
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 burk tacosås á 230 g, medium eller hot
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad röd paprika
  • Riven ost, lagrad
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen, tillsätt kryddmixet. Blanda färskost, crème fraiche, tacosås, hackad paprika och hackad lök till en smet.
    2. Smörj en form med kanter, ex vis en pajform och lägg i ett tortillabröd, bred på smeten och strö köttfärs över. Lägg tortillabröd ovenpå och upprepa med smet och köttfärs till det sista tortillabrödet.
    3. Ovanpå det sista tortillabrödet breds smet över men istället för köttfärs strös riven ost över. Grädda tacotårtan i 200 grader i cirka 30 minuter. Servera med en blandad sallad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben