Sjömansbiff på köttfärs

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket bra att tillaga om man får långvägagäster t ex. Man gör maten och den går att värma upp när "andan faller på". Husmanskost som alla gillar, både stora och små. Enkelt att göra . Beroende på hur många som förväntas ökar man ingredienser. Spadet blir supergott!

Ingredienser

  • 12-15 potatisar beroende på storlek
  • 800 g köttfärs
  • 1,5 köttbuljongstärning
  • 1 lök eller efter smak
  • ca 1.5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • ca 2 dl mjölk, så att färsen blir lagom tjock
  • Smör att steka med
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda till köttfärsen som man gör till pannbiffar, ägg, ströbröd, mjölk, salt och svartpeppar. Låt stå och svälla medan du skalar potatis.
    2. Skala potatisen i skivor och hacka löken fint eller efter smak.
    3. Gör traditionella pannbiffar av köttfärsblandningen och stek i vanlig ordning.
    4. Varva potatis, lök, svartpeppar och biffar i en stor kastrull. Understa och översta lagret ska vara potatis. Koka upp vatten med buljongtärningen och häll i kastrullen. Tänk på att det kommer vätska från potatisen när man kokar så ta buljong så att det täcker bara till ca 3/4 av innehållet i kastrullen. Buljongen står för sältan så var försiktig med salt. Själv tar jag knappast någon salt alls förutom när jag blandar till köttfärsen. Låt sjuda på svag värme tills potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben