Sjuden citronkräm

Serverar: 4 portioner

Ojojoj, kommentarer överflödiga ...

Ingredienser

  • 4 dl gräddmjölk
  • 3/4 msk potatismjöl
  • 2 äggulor
  • Rivet skal av ½ citron
  • 3-4 blad gelatin
  • Saft av 1 citron
  • Socker efter smak
  • 2 dl tjock grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa gräddmjölk, potatismjöl, äggulor och citronskal i en kastrull. Sjud upp krämen under vispning. När den tjocknat tillsätts de väl blötlagda gelatinbladen, som får smälta helt i krämen.
    2. Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa en stund. Tillsätt citronsaft och socker. Vispa den tjocka grädden till skum och blanda ned den i den kalla krämen.
    3. Servera krämen lätt stelnad och porös.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben