Skärgårdssill på julbordet

Till julen

Ingredienser

  • 300 g strömmingsfilé
  • 2 ½ dl vatten
  • ½ dl ättikssprit
  • ½ msk salt
  • ½ msk socker
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl finhackad dill
  • 2-3 msk röd stenbitsrom
  • Lite salt
  • Instruktioner

    1. Skölj och dra skinnet av strömmingen. Blanda vatten, ättika, salt och socker. Rör tills salt och socker löst sig. Låt strömmingen ligga i lagen i minst 6 timmar.
    2. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med lite salt. Låt strömmingen rinna av väl och vänd ner den i såsen. Garnera gärna med rom och ägghalvor vid servering.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    Loranga1 23 juni 2010

    sill

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben