Skagentårta

Serverar: 6-8 portioner

Härligt fräsch smörgåstårta som passa till de flesta tillfällen.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 6 landgångsbröd
  • Fyllning
  • 150 g skalade räkor
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl tärnad lättsaltad gurka
  • ½ avokado i tärningar
  • ½ dl hackad gräslök
  • ½ dl hackad dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl kesella
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill och krasse
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g löjrom
  • 2 limefrukter
  • Instruktioner

    1. Hacka räkorna och äggen till fyllningen. Blanda med gurka, avokado, gräslök och dill. Rör samman crème fraiche och kesella och vänd ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar.
    2. Kantskär bröden och lägg två bredvid varandra. Bred hälften av fyllningen över. Täck med två bröd. Lägg på resten av fyllningen och täck med de återstående två bröden. Låt gärna stå i kylen över natten och "goffa till sig" innan du garnerar tårtan.
    3. Vispa grädden till garneringen och blanda med crème fraiche och majonnäs. Bred den över och runt tårtan. Täck ovansidan med löjrom. Tryck fast lite grönt runt om. Skär limen i tunna skivor och fäst runt kanterna. Låt gärna rundningen gå upp över kanten. Lägg på räkorna. Garnera med lime och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben