Skagentårta med löjrom

Serverar: 8-10 portioner

Skagenröra är en klassiker i vårt svenska matarv. Här blir den goda röran härlig fyllning i en lyxig smörgåstårta

Ingredienser

  • 9 landgångsbröd
  • Fyllning
  • 1 kg räkor, med skal
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk pepparrot, riven
  • Citron, rivet skal av 1 frukt
  • 1 dl dill, hackad
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Garneringskräm
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • Garnering
  • 500 g räkor, med skal
  • 100 g löjrom
  • 4 ägg, hårdkokta
  • Citron
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödet och lägg ut dem tre och tre. Gör tre rundlar med en form eller tallrik, cirka 22 centimeter i diameter.
    2. Skala och hacka räkorna och äggen. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt och peppar.
    3. Fördela hälften av fyllningen på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd och därefter resten av fyllningen. Täck med ytterligare ett lager bröd.
    4. Blanda crème fraiche och majonnäs och bred runt kanterna och på toppen. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
    5. Vid servering: Täck kanterna med hackad dill. Garnera med räkor, löjrom, äggklyftor, citron och dill.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben