Kall skagentårta

Serverar: 12 portioner

Passar lika bra som drinktilltugg som till förrätt och picnic korgen.

Ingredienser

  • 100 g ljust bröd utan kanter
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 5 ägg
  • 3/4 kg räkor med skal, ca 300 g skalade
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1/2 dl hackad dill
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • 1 msk senap
  • 1 dl Kesella
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • Garnering
  • 200 g löjrom
  • Instruktioner

    1. Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand.
    2. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen.
    3. Hårdkoka, skala och mosa äggen. Skala och hacka räkorna. Blanda ägg, räkor, gräslök, dill, pepparrot, senap, Kesella och lätt crème fraiche. Smaksätt med salt och cayennepeppar.
    4. Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfolie.
    5. Låt stelna i kylen minst 2 timmar. Bred över löjrom. Ta bort kanten på formen och lägg tårtan på ett fat. Skär i smala tårtbitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben