Skaldjursrulle

Serverar: 10 portioner

En god och vacker förrätt

Ingredienser

  • Petits-choux-smet
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • 1,5 dl mjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 1 pkt crabfish (100-200 g)
  • 400 g oskalade räkor
  • 1 burk musslor i vatten (200 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk riven pepparrot
  • Ca 2 dl finhackad dill
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Petits-choux-smet
    2. Sätt ugnen på 200 grader Koka upp vatten, grädde och smör. Vispa i mjölet och äggen (ett i sänder, rör emellan) Bred ut smeten i långpanna på bakplåtspapper (30x40cm) Grädda ca 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna.
    3. Fyllning
    4. Vispa grädden. Smaksätt med salt. Rör ner pepparrot och dill. Bred gräddkrämen på petits-choux-bottnen. Strö över crabfish, skalade räkor och musslor. Rulla ihop till en fast rulle. Låt ligga en stund i kyl. Skär upp i skivor i önskad tjocklek.(ca 3-4 cm). Garnera med sallat, tomater och gurka.. Kan frysas

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ThomasP 9 mars 2008

    Den här rullen måste vara en höjdare jag har en kantarellrulle med samma smet och den är kanonbra. Den här ska jag testa till påskbordet, men tar nog bort musslorna och ersätter med krabba eftersom inte alla gillar dem//Thomas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben