Skaldjursrulle med räkor o musslor

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket god skaldjursrulle, enkel att göra. Testa er fram hur mycket pepparrots smak ni vill ha.

Ingredienser

  • 1½ dl vatten
  • 1 dl kaffegrädde
  • 50 gr margarin
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 400 gr frysta räkor med skal, rensas
  • 1 burk musslor (200 gr)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk reven pepparrot
  • Dill
  • Salt
  • Man kan göra en sås till
  • 1 pkt gräddfil
  • ½ burk crème frache
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • ½ msk ketchup
  • Hackad purjolök
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, kaffegrädde, margarin. Tillsätt mjölet och rör till smeten släpper kastrullens botten. Låt svalna något Rör i äggen, ett i taget och rör en stund mellan varje ägg. Bred ut smeten i en smord långpanna 30x40 Grädda i 200 grader ca 20 min Låt kallna
    2. Vispa grädden till hårt skum, smaksätt med pepparrot och salt. Bred ut det på pannkakan. Strö på räkor o musslor och dill Rulla i hop den.
    3. Ät det med en härlig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben