Skansens julpepparkakor

Serverar: 160 portioner

Goda pepparkakor med mjuk smak, utan kanel. Smidig och lättbakad deg.

Ingredienser

  • 1 ½ dl ljus eller mörk sirap
  • 3 dl brun farin
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 stort ägg
  • 2 tsk nejlikor
  • 1 tsk malda pomeransskal
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp sirapen och häll den över sockret och matfettet. Rör tills massan är kall. Tillsätt ägg och kryddor. Lös bikarbonatet i lite kallt vatten och tillsätt detta. Rör i större delen av mjölet. Arbeta ihop degen. Låt den vila över natten.
    2. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Akta så degen inte blir för torr och faller isär. Ta ut figurer med mått, tex bockar, grisar, hjärtan eller andra mer fantasifulla som kaniner, katter mm.
    3. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, 200grader eller 175 grader i varmluftsugn.
    4. Om man vill kan man dekorera pepparkakorna med kristyr i olika färger.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben