Pepparkakor (Gingerbread)

Serverar: 250 portioner

Tid: 2 timmar

Äkta julpepparkakor.

Ingredienser

  • 3 hg margarin eller smör
  • 5 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk kanel
  • 1 msk nejlikor
  • 2 tsk finstött kardemumma
  • 1 msk bikarbonat
  • 1½ l vetemjöl (900 g)
  • Instruktioner

    1. Rör margarin, socker och sirap smidigt. Tillsätt vatten, kryddor och bikarbonat och arbeta in mjölet. Arbeta upp degen på bakbordet.
    2. Låt degen vila över en natt (i rumstemperatur, i degbunken med en kökshandduk över).
    3. Kavla ut degen tunt och tag ut kakor med mått. Grädda dem i varm ugn (250 grader) i cirka 3 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Förvara svalt i plåtburk.
    4. Att baka ut och grädda hela degen tar ca två timmar om man är två till tre händiga bagare.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Europe 27 november 2009

    Gräddningstid, 3 minuter!!! Nej, minst 5 minuter!

    Maja75 27 november 2009

    Receptet är ur Vår kokbok och de brukar ha koll. 3 min fungerar fint för mig, men det beror ju på mängden mjöl, ugnen och hur länge man arbetat degen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben