Skånska havrekakor

Serverar: 30 portioner

Spröda ganska stora klickkakor med fin havresmak. Degen blandas bekvämt i den kastrull som smöret smälts i.

Ingredienser

  • 300 g margarin eller smör
  • 2 dl socker
  • 6 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • Knappt 2 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Börja med att värma ugnen till 200 grader. Smält smöret eller margarinet i en stor kastrull (3-liters blir lagom). Lyft bort kastrullen från värmen och låt smöret svalna 5-10 minuter. Blanda sedan i socker och havregryn. Rör om. Blanda vetemjölet väl med bikarbonat och rör ner detta allra sist.
    2. Klicka ut smeten ganska glest på plåtar klädda med bakplåtspapper.
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem gärna kallna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben