Skavfräs i pitabröd

Serverar: 4 portioner

En röra med älgskav, grönsaker, kanel och peppar i ett varmt pitabröd. Snabbt och gott. 470 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 2 paket djupfryst älgskav, 480 g
  • 1 tsk olja
  • 1 dl vatten
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 2 msk lättsockrad lingonsylt
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk kanel
  • 1 krm peppar
  • 4 pitabröd
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna och palsternackan grovt på rivjärn eller matberedarens grova rivskiva. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs skavet som inte behöver tinas först i oljan i en stekpanna tills de lossat från varandra och börjar få färg. Tillsätt rotfrukterna och låt fräsa med några minuter.
    2. Rör i vatten, créme fraiche och lingonsylt och krydda med salt, kanel och peppar. Låt puttra ca 5 minuter.
    3. Värm pitabröden och servera röran i.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben