Skepparens bacongryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Smidigt med allt i ett!

Ingredienser

  • 4 dl makaroner (ej snabb)
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk skivad svamp
  • 2 skivor fläskkerré
  • 1 liten burk majs
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 knippe persilja
  • ½-1 dl äkta soya
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1-2 msk ketchup
  • Instruktioner

    1. Koka upp makaronerna. Klipp baconen i 5 cm bitar och stek, ej för hårt. Fräs svampenhårt i fettet som bildats och blanda bacon och svamp tillsammans med makaronerna.Strimla karrén och stek lagom hårt och lägg i grytan. Frös snabbt löken mjuk. Lägg i den tärnade paprikan och fräs snabbt. Lägg alltsammans i grytan, blanda väl och ställ på svag värme. Blanda soyan med ketchup och peppar, häll över i grytanoch låt puttra någon minut under lock. Garnera med klippt persilja.
    2. Servera med grovt bröd och kall öl

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    1
    5
    1 h 30 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben