Skepparens fiskfilé

Serverar: 1 portioner

Vikväktarrecept. 8.5 poäng.

Ingredienser

  • 200 g torskfilé
  • 1 tsk olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 port, fri potatis, ca 3 potatisar
  • 2 st vårlök
  • 75 g svamp, kantareller
  • 2 tsk margarin max 80%
  • 1/2 dl lättöl max 2,3%, mörkt
  • 1/2 dl buljong, fisk
  • 2 dl sockerärter
  • 1 msk timjan, färsk
  • 1/2 tsk farinsocker
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatis och vårlök. Stek torskfiléen i olja och krydda med salt och peppar. Ta upp fisken.
    2. Stek kantareller i margarinet och häll på öl och buljong. Lägg i potatis, lök och sockerärter. Krydda med färsk timjan och farinsocker. Låt det puttra några minuter. Servera till fisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben