Bjud på denna delikata frestelse på alla smörgåsbord, jul, påsk, midsommar...
Ingredienser
1 kg potatis, skalad, strimlad
200-300 g skinka i strimlor
1 purjolök i tunna skivor
200 g färska champinjoner i skivor
3 dl grädde
2 msk Dijonsenap
1 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
½ tsk salt
2 – 3 krm svartpeppar
2 dl riven mozzarella
Instruktioner
- Varva potatis med skinka, purjolök och champinjoner i en ugnssäker form, potatis överst.
- Blanda grädden med senap, sirap, salt, och peppar och häll över gratängen.
- Strö på riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 35 min,eller tills gratängen är genomkokt.
Liknande recept
Kommentarer (2)
mm, det här låter som en perfekt gratäng i höstmörkret. skall genast pröva den :)
Hej! skulle man kunna använda vanligt socker i denna rätten eller är det viktigt med rörsockersirap?