Skinkfrestelse

Serverar: 4 portioner

Bjud på denna delikata frestelse på alla smörgåsbord, jul, påsk, midsommar...

Ingredienser

  • 1 kg potatis, skalad, strimlad
  • 200-300 g skinka i strimlor
  • 1 purjolök i tunna skivor
  • 200 g färska champinjoner i skivor
  • 3 dl grädde
  • 2 msk Dijonsenap
  • 1 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
  • ½ tsk salt
  • 2 – 3 krm svartpeppar
  • 2 dl riven mozzarella
  • Instruktioner

    1. Varva potatis med skinka, purjolök och champinjoner i en ugnssäker form, potatis överst.
    2. Blanda grädden med senap, sirap, salt, och peppar och häll över gratängen.
    3. Strö på riven ost. Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 35 min,eller tills gratängen är genomkokt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Linnan1 7 december 2009

    mm, det här låter som en perfekt gratäng i höstmörkret. skall genast pröva den :)

    Schnitt 8 december 2009

    Hej! skulle man kunna använda vanligt socker i denna rätten eller är det viktigt med rörsockersirap?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben