Skinkgratäng med creme fraiche

Serverar: 4 portioner

En gratäng som passar när som helst, vardag som helg. Lätt att tillreda och smarrig.

Ingredienser

  • 400-500 g kokt eller rökt skinka
  • 2 dl riven prästost
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 purjolök
  • Instruktioner

    1. Strimla skinkan, lägg den i en ugnsfast form. Blanda 1½ dl ost med creme fraiche, tomatpuré och strimlad purjolök. Bred blandningen över skinkan. Strö över resten av osten. Gratinera ca 10 min i 225 gr.
    2. Serveras med pasta eller ris och en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lilljeppe 6 maj 2008

    Gott var det. 4:a i betyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben