Med hjälp av färdig fond gör du enkelt och snabbt en vällagad rätt. Servera gärna kokt potatis till så får du upp sista droppen av den goda såsen. Toppa pannan med lite färska lingon som blir pricken över i!
Ingredienser
600 g fläskfilé
2 gula lökar
200 g valfri färsk eller fryst svamp
Smör
½ msk soja
½ tsk svartpeppar
1½ msk koncentrerad kött- eller viltfond
4 dl mellangrädde
2 msk lingonsylt
Färsk timjan
Instruktioner
- Skär köttet i 1 cm tjocka skivor.
- Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar.
Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet.
Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell vätska.
- Tillsätt löken och fräs den några minuter.
Lägg tillbaka köttet. Smaksätt med soja och peppar.
- Häll i fond och grädde och låt det koka ihop ca 5 minuter utan lock.
Rör i lingonsylten. Strö över timjan.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Supergott! Det blev en lyckad och snabblagad fredagsmiddag av detta. Serverades med pressad potatis. Smaksens!
Riktigt gott! Dessutom lättlagat med lite disk... Rekommenderas!