Skogspanna

Serverar: 4 portioner

Med hjälp av färdig fond gör du enkelt och snabbt en vällagad rätt. Servera gärna kokt potatis till så får du upp sista droppen av den goda såsen. Toppa pannan med lite färska lingon som blir pricken över i!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 200 g valfri färsk eller fryst svamp
  • Smör
  • ½ msk soja
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1½ msk koncentrerad kött- eller viltfond
  • 4 dl mellangrädde
  • 2 msk lingonsylt
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor.
    2. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell vätska.
    3. Tillsätt löken och fräs den några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksätt med soja och peppar.
    4. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop ca 5 minuter utan lock. Rör i lingonsylten. Strö över timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Jessika 12 januari 2008

    Supergott! Det blev en lyckad och snabblagad fredagsmiddag av detta. Serverades med pressad potatis. Smaksens!

    PinkLadie 2 september 2008

    Riktigt gott! Dessutom lättlagat med lite disk... Rekommenderas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben