Skogspanna med kantareller

Serverar: 4 portioner

Kantareller är bland det godaste som finns, även frysta är mums. Ta det du hittar och sväng ihop den här höstiga pannan! Laktosfri, äggfri och glutenfri.

Ingredienser

  • 200 g kantareller
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk rapsolja eller mjölkfritt smör
  • 400 g sojafärs
  • 2 dl växtbaserad grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • ½ msk flytande grönsaksfond
  • 4 krossade enbär
  • 2 tsk färsk eller torkad timjan
  • 1 msk rårörda lingon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis, ris, grönsaker eller pasta
  • Lingon eller lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska. Rör ner lök, olja eller smör och sojafärs bland kantarellerna. Låt steka med i några minuter.
    2. Häll på grädde, grönsaksfond, krossade enbär och timjan. Låt all vätska koka in nästan helt. Blanda till sist ner rårörda lingon och smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med valfritt tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben